Over ons

Natuurerf

Wij zijn Peter en Carola en zijn in 2018 vanuit de randstad verhuisd naar een historische boerenerf op de grens van Overijssel en Gelderland. Voorafgaand daaraan in de periode 2016-2018 hebben wij de boerderij, die al jaren leeg stond en in zeer vervallen staat verkeerde, compleet gerenoveerd en opgeknapt. Ook hebben we het verruigde erf getransformeerd.  Dit hebben we zoveel mogelijk met respect voor de natuur gedaan om een rijk planten- en dierenleven te krijgen. De  stichting “hofvogels” en Landschap Overijssel hebben ons daarbij geadviseerd. Ons erf mag met recht een natuurerf heten en we zijn er heel blij mee.

Achtergrond

Onze achtergrond ligt op het gebied van IT, levensmiddelentechnologie en milieukunde /-recht. Ons hart ligt bij de natuur, moestuinieren en dieren. We vinden het leuk de producten van onze boerderij, die we primair voor onszelf produceren (zelfvoorzienend) ook te delen met en aan te bieden aan buurtbewoners en voorbijgangers. Ook vinden we het leuk bezoekers te vertellen over ons erf.

Moestuin

Onze grote moestuin van ca. 400 m2 en tuinkas van ca. 70 m2  geven plaats aan veel soorten groente en fruit. Ook is er een fruitboomgaard en mini voedsel strook/bossage met planten die minder LTC nodig hebben, zoals bv. kweeperen, pompoenen en artisjokken. We maken geen gebruik van kunstmest of bestrijdingsmiddelen, maar gebruiken onze eigen zelf geproduceerde compost met daarin ook dierlijke mest van onze kippen en schapen.

Kippen

Op ons erf lopen circa 10 Barnevelder en Sussex hennen en een haan vrij rond. De heerlijke eitjes van onze hennen zijn te koop. Omdat dit natuurlijk om beperkte hoeveelheden gaat is het –op-is-op-.

Zwartbles schapen

Vanaf 2021 komen er enkele zwart bles schaapjes bij ons wonen. Het is de bedoeling om daarmee te gaan fokken. Het lamsvlees gaan we aanbieden via een voorverkoop of abonnementensysteem. Andere optionele producten zijn de prachtige wol en schapenmelkproducten (verse schapenkaas of –yoghurt). Houdt onze instagram in de gaten voor toekomstige ontwikkelingen op dit vlak.