Kippen

Op ons erf scharrelen Barnevelder, Welsummer en Sussex kippen rond die voor ons heerlijke eieren leggen. De kippen scharrelen vrij rond en zoeken zelf hun kostje bij elkaar. Daarnaast krijgen ze nog keukenrestjes en brokjes. Het is voor de gezondheid van de  kippen van belang dat zij voor de nacht in gaat voldoende voedsel in hun krop hebben. Het kan voorkomen dat ze op het erf niet genoeg hapjes hebben kunnen verzamelen. Bijvoorbeeld als het heel warm is en de kippen het grootse deel van de dag onder een struik liggen. Of als het winter is en er weinig insecten zijn. Wij bieden ze daarom altijd ook legkorrels aan die ze kunnen eten als ze honger hebben. De barnevelder is een rustige grote kip die mooie M/L maat eieren legt. De dooier van onze eieren is super geel, omdat de kippen ook gras eten. Verse eieren zijn op bestelling of bij voldoende aanbod in de kraam beschikbaar. Wij verkopen uitsluitend eieren van onze eigen kippen en de eieren worden koel bewaard.

In het voorjaar kan het gebeuren dat een hen broeds wordt. We vermelden op onze site of instagram wanneer we kuikentjes verwachten. Leuk om te komen kijken als ze er zijn. 

De kippen zijn gezond en krijgen geen antibiotica of andere geneesmiddelen, alleen puur natuur voedsel van ons eigen erf.